eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hamarosan Tokióban is betérhetünk a Gerbeaud cukrászdába

Megalapítása után 150 évvel először nyílik külföldön, méghozzá Tokió legelegánsabb negyedében Gerbeaud cukrászda. Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: Japánban is a Vörösmarty téri kínálattal jelennek meg, sőt az üzlet megjelenése is ugyanolyan lesz, mint a budapesti.

A cukrászdának sok olyan japán vendége volt, aki szívesen nyitott volna üzletet Oszakában és Tokióban. A kiválasztott partnerrel három és fél éves előkészítés után indulhat meg a munka - árulta el a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. igazgatója az InfoRádiónak, hogyan született az az ötlet, hogy Budapest egyik legpatinásabb cukrászdáját a japán fővárosba "exportálják".

Tokióban az egyik legelegánsabb negyedben, a Ginzán nyílik meg a Gerbeaud júliusban. Pintér Katalin elmondta: a személyzet vegyes lesz, ugyanis az irányítja majd a tokiói üzletet, aki a budapesti kávéházat nyolc éve vezeti, és Japánba utazik a Gerbeaud mestercukrásza is. Az igazgató szerint a japán kollégák is felkészültek, hiszen az elmúlt egy évben már többször jártak Budapesten gyakorlaton.

A tokiói menü hasonló lesz a Vörösmarty térihez: a vendégek többek között a Gerbeaud-szelet és krémes, a különböző mignonok, az Esterházy- és dobostorta, valamint a pozsonyi kifli közül választhatnak, de Pintér Katalin hozzátette: néhány termékben ötvözni fogják a magyar és a japán cukrászatot, az adagok pedig a japán igényekhez igazodva kisebbek lesznek.

A budapesti és a tokiói cukrászda nemcsak menüjében, de külsejében is hasonló lesz: ugyanazok a színek, festmények, csillárok és székek fogadják majd a japán vendégeket Tokióban, mint a magyarokat a Vörösmarty téren - tette hozzá Pintér Katalin.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×