eur:
385.3
usd:
354.4
bux:
68332.86
2024. május 21. kedd Konstantin

Fidesz: elfogadhatatlan a családi pótlék elvonása

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a családi pótlék bármiféle elvonását - mondta Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetvezetője a Fidesz elnökségi ülése után.

A politikus szerint a 13. havi bér és a 13. havi nyugdíj szűkítése után a kormány brutális megszorításai tovább folytatódnak, hiszen egyrészt a családokat adóemeléssel fenyegetik, másrészt pedig a családi pótlék részleges vagy nem tudni milyen szintű elvonásával álltak elő.

Felidézte, hogy Szűcs Erika szociális miniszter a Fidesz egyik írásbeli kérdésére adott válaszában december 31-én még úgy fogalmazott, hogy a családi pótlék teszi ki a családtámogatás legfontosabb elemét, most viszont már azt mondja, hogy "köszöni szépen, de nekik nincs szükségük a családi pótlékra".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

Új csúcsra ugrott a forint az MNB-döntés bejelentése előtt

A hétfői magyar munkaszüneti nap után kedden reggel háromhavi csúcsra ugrott a forint 385,3 közelében az euróval szemben, aztán délben 385-ig jutott, miközben régiós versenytársa, a lengyel zloty bő négyéves csúcson jár a folyó fizetési mérleg helyzet javulása, illetve az EU-pénzek kiszabadítása miatt. Ma az MNB dönt a kamatokról, a Portfolio elemzői felmérése egyöntetűen 50 bázispontos vágást vetít előre 7,25%-ra. Ezzel együtt is fontos lesz figyelni a délutáni döntésre és az ahhoz társított üzenetekre. Még ezt megelőzően Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter keményen bírálta a jegybanki vezetést a versenyképességi stratégia bemutatása után, és az együttműködés hiányát rótta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×