eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bankjegyautomatákat téptek ki a bűnözők - nézze meg!

Különböző csapatok társulnak a különféle ATM bankjegy-automaták elrablásának módszereihez - tájékoztatta az InfoRádiót a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályvezetője. Dócs András szerint a csapatok között lehet átjárás, így a napokban elfogott ATM-rablók előrelendíthetik a nyomozást.

Több módszer is létezik az ATM bankjegy-automaták feltörésére. Például fúrós, vágos, robbantós - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi foosztályvezetője, Dócs András. Egy, a napokban elfogott csapat viszont "tépős" módszerrel tette magáévá az automatákat. Tagjai már korábban is raboltak ki - vagy éppen el - bankautomatákat.


Kifejtette: a különböző csapatok közt még keresik a kapcsolatokat, arra még semmi nem mutat, hogy egy központi irányítói magja lenne az összesnek. Romániától Csehországig sokfelé fogtak el magyar bűnözőket, de itthon is füleltünk le külföldieket a spanyol hatóságokkal együttműködve - tette hozzá.

Sokan gondolják, hogy ez könnyű pénzszerzési út, de abba más kevesebben gondolnak bele, hogy nagy a lebukás veszélye - jegyezte meg Dócs András.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×