eur:
385.37
usd:
355.05
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Szollár: Alaptalanok a ferihegyi görögök alkalmatlanságáról szóló hírek

Tagadta a Budapest Aiport szóvivője, hogy a görög utasbiztonsági ellenőrök nem megfelelően nézik át a csomagokat a repülőtéren felszállás előtt. A Havariapress információi szerint az ellenőrök több alkalommal is tesztelték a görög munkavállalókat, akik nem vették észre a táskákba rejtett veszélyes eszközöket.

A Havariapress információi szerint az ellenőrök több alkalommal is tesztelték a görög munkavállalókat, akik nem vették észre a táskákba rejtett veszélyes eszközöket.

Teljesen alaptalan ez a hír, pont az ellenkezőjéről van tudomásunk: a repülőtéri rendőrigazgatóság folyamatosan ellenőrzi a repülőtér biztonságát, ám az elmúlt napokban nem találtak semmilyen szabálytalanságot - szögezte le Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.

A görög közszolgálati szakszervezet is elítéli, hogy a BA Zrt. Görögországból hozatott munkásokat a sztrájkolók helyettesítésére. Ennek ellenére Szollár Domokos közölte: a görögök addig maradnak, amíg a sztrájk tart, a görög szakszervezetnek pedig szíve joga úgy vélekedni, ahogy akar.

Ugyanakkor rámutatott: a szakszervezetek által benyújtott megállapodás-tervezetben van egy kitétel, miszerint ők csak magyar munkavállalókat szeretnének alkalmazni. "Ez az EU-s jogok, a szabad munkaerő-áramlás jogának lábbal tiprása. Ehhez vajon mit szólnak a görög szakszervezetek?" - tette fel a kérdést a szóvivő.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×