eur:
389.46
usd:
362.58
bux:
68013.22
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem lesz fehér az idei karácsony

Nem valószínű, hogy fehér karácsonyunk lesz idén - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus. Bár a hét második felében megérkezik a tél, a jövő héten nem számíthatunk tartós havazásra. Az elmúlt száz év megfigyelései alapján egyébként Magyarországon 30 százalék a fehér karácsony esélye.

A hét második felében hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, pénteken és szombaton a nyugati megyékben kisebb havazás is előfordulhat, a hőmérséklet csúcsértéke pedig az ilyenkor szokásos 1-6 Celsius-fok körül alakul majd. A hétvégén hajnalban gyenge fagyra is számítani kell - mondta az InfoRádiónak Németh Lajos meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: a jövő hét első napjaiban folytatódik a hidegebb időjárás, a felhőátvonulásokból szórványosan hózáporok alakulnak majd ki, és az erős északi-északnyugati szél időnként viharossá fokozódik.

Nem valószínű tehát, hogy fehér lesz a karácsony, bár egyes területeken hófoltok előfordulhatnak - mondta a meteorológus. Megjegyezte: ez egyáltalán nem ritka, az elmúlt száz évben Budapest utcáit például mindössze harmincszor borította az ünnepen összefüggő hótakaró.

Még kevesebb az esélye annak, hogy egymás után két évben is havazzon december 24-én - fűzte hozzá az OMSZ munkatársa.

Hanganyag: Tamás Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×