eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem árulható Magyarországon írországi sertéshús

Megtiltotta valamennyi Írországból származó, szeptember 1. és december 6. között előállított sertéshús, illetve hústermék forgalmazását az országos főállatorvos. Süth Miklós az áruk megsemmisítését is elrendelte.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium azt is közölte: az élelmiszert és takarmányt forgalmazó vállalkozók figyelmét arra hívják fel, hogy fokozott körültekintéssel járjanak az Írországból származó állati eredetű termékek, illetve takarmányok forgalmazásánál.

A közlemény szerint tilos minden olyan termék forgalomba bocsátása, amely a határértékeket meghaladó mértékben tartalmaz dioxint.

A hatóságok Magyarországon eddig csaknem 25 tonna sertészsírt zároltak, az érintett vállalkozások értesítették vevőiket, hogy hívják vissza a termékeket. A hétvégén további négy, ír sertéshússzállítmány érkezett Magyarországra.

Az ír állategészségügyi hatóság december 7-én tájékoztatta az Európai Uniót, hogy dioxinnal szennyezett sertéshús kerülhetett forgalomba a tagországokban. A laboratóriumi vizsgálatok alapján a rákkeltő anyag aránya mintegy százszorosa volt az unióban megengedett szintnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×