eur:
389.35
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány: Törvénymódosítás a PSZÁF jogainak bővítésére

A kormány még ez év december 31. előtt benyújtja azt a törvénymódosító javaslatot a parlamentnek, amelynek célja, hogy bővítse a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jogkörét - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Parlamentben azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÁF vezetőivel, illetve pénzügyi szakemberekkel találkozott.

A kormányfő kiemelte: a törvénymódosítással a kormány el akarja érni, hogy a PSZÁF betilthasson banki termékeket, ha azokat kockázatosnak tartja, ezzel megakadályozva a jövőben kialakuló problémákat, és ezáltal jobban tudja kezelni a pénzügyi rendszerben felmerülő kockázatokat, valamint védeni a betétesek érdekeit.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy hétfőn a parlament nagy többséggel elfogadta a bankrendszer megerősítését célzó törvényt. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a törvény életbe lépése után a bankrendszernek jelentős garanciákat, illetve adott esetben tőkemegerősítést biztosít a kormány, hogy biztonságosabb legyen a pénzügyi rendszer, olcsóbbak legyenek hitelek.

Azoknak a pénzintézeteknek, amelyek arra igényt tartanak tőkejuttatást is biztosít majd a kormány, de egyúttal aláhúzta: "ingyen pénzt nem adunk, azt kamatostól visszakérjük" - tette hozzá a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arról is szólt, amely pénzintézetbe állami tőkemegerősítést ad a kormány, ott egy ideig az állam képviselője is ott lesz, mert a közpénzre vigyázni kell.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×