eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Karácsonyi fényorgia több millióért - nézze meg!

Ipari kábeleken kapja az áramot annak a brit férfinek a háza, aki több ezer karácsonyfaégővel és hatalmas fényfüzérekkel díszítette otthonát.

Évek óta fényárban úszik Alex Goodhind melkshami otthona karácsony táján: a villanyszerelő házának csodájára járnak a környékbeliek. Idén valószínűleg a szokásosnál többen ácsorognak és bámészkodnak majd az épület előtt, hiszen a férfi a tavalyinál 3 ezer fonttal, azaz csaknem egymillió forinttal többért vásárolt karácsonyfaégőket és fényfüzéreket.

Az égők annyi áramot használnak el, hogy Goodhind idén már ipari kábeleken kapja az elektromosságot, másképp még egy pirítóst sem tudna megsütni otthonában, ha a füzéreket bekapcsolja.

Tavaly karácsonykor 700 fontos villanyszámla érkezett a férfi címére, és idén minden bizonnyal ennél is költségesebb lesz a vakító karácsonyi látványosság, de állítólag megéri: nap mint nap emberek tucatjai látogatnak el a házhoz.

Alex Goodhind, aki júniusban kezdte tervezni az idei fényözönt, azért díszíti fel házát édesanyja halála óta minden évben, hogy a helyi hospice szervezetnek gyűjtsön pénzt. Tavaly kétezer font (620 ezer forint) folyt be a nézelődők adományaiból.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×