eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szerdán terítéken a csoportos elbocsátás

A kormány szerdai ülésén jelentést hallgat meg és döntéseket hoz a gazdasági válság nyomán kialakuló foglalkoztatási feszültségek enyhítését célzó intézkedésekről - közölte Tukacs István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

A kormánybiztos elmondta: a kabinet részére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium készített előterjesztést. Ez a tájékoztató a többi mellett rögzíti a már ismert információkat a nagy foglalkoztatók tervezett létszámleépítéseiről, illetve számba veszi a további lehetséges csoportos elbocsátásokat.

A jelentés - amellett, hogy az elbocsátásokból adódó, eddig megtett kormányzati lépéseket is rögzíti - javaslatokat tesz a kormánynak további, a gazdasági válság nyomán kialakult feszültségek enyhítését célzó intézkedések megtételére - közölte Tukacs István.

A múlt pénteken a japán Suzuki jelentette be, hogy az esztergomi autógyárában csak két műszakban termel tovább, ezért az 5.523 fős dolgozói létszámot 1.200 fővel csökkenti. Komáromban mintegy ezer, Debrecenben 500 főt küld el gyáraiból a tajvani Foxconn, a Videoton Holdinghoz tartozó VT Autóelektronikai Kft. 400 dolgozójától válik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×