eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Három orvos kérhet pénzt Veszprémben a szülésért

Vizsgálja az Egészségbiztosítási Felügyelet, hogy miért kér pénzt a veszprémi kórházban a szülésekért néhány orvos. Az egészségügyi miniszter szerint a szüléshez kapcsolódó ellátások minden esetben ingyenesek, de a veszprémi kórház igazgatója szerint, ha a választott orvos munkaidőn kívül vezeti le a szülést, akkor azért kérhet pénzt a kismamával előzetesen kötött megállapodásnak megfelelően.

A jelenlegi és a korábbi egészségügyi miniszter másként látja a szülések térítésmentességét. Székely Tamás tárcavezető szerint a sehol az országban nem kérhetnek pénzt az orvosok a szülésért.

"A 100 ezer forintos szüléssel kapcsolatban felkértem az Egészségbiztosítási Felügyeletet a vizsgálatra. A terhességhez és a szüléshez kapcsolódó szolgáltatások ingyenességét azonban kimondja a törvény" - hangsúlyozta Székely Tamás.

Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter, a veszprémi megyei kórház főigazgatója azonban úgy látja, hogy van egy eset, amikor a szülésért fizetni kell.

Az intézmény a szolgáltatásért pénzt nem kérhet, ugyanakkor szabályozni kell azt, hogy ha valaki nem a munkarend szerint bent lévő orvossal kívánja a szülést levezettetni, akkor az orvos milyen jogviszonyban van a kórházban. Lehetőség van arra, hogy az orvos megállapodást kössön az intézménnyel, hogy milyen jogai, kötelezettségei vannak ilyen esetben, és szerződik a kismamával, hogy mik az elvárásai, és neki mi a feladata. Ha ebben rögzítenek árat, azt a kórház nem firtatja, mert nem rá tartozik" - jelentette ki Rácz Jenő, aki hozzátette: a veszprémi kórházban három szülész kérhet pénzt ily módon az ellátásért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×