eur:
388.64
usd:
361.25
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Demonstrálnak a GE győri gyárának bezárása ellen

Győrött a General Electric helyi gépgyárának bezárása ellen demonstráltak a dolgozók.

A tiltakozó akciót szervező érdekképviselet titkára elmondta: az intézkedéssel mintegy 100 ember munkahelye szűnik meg. Selmeczy György hangsúlyozta: a több mint kétszáz éves gyár megmaradása érdekében lehetségesnek tartanák egy vegyesvállalat létrehozását, profilváltást vagy az üzem értékesítését is.

Szántó Balázs, a vállalat szóvivője megismételte: a győri üzemet a fényforrás-termelés csökkentése miatt zárják be. Hozzátette: az elbocsátottak 14 havi átlagkeresetüknek megfelelő összeget kapnak majd. A leépítés a tervek szerint a jövő hónaptól májusig tart majd.

A General Electric Magyarországon az idén és a jövő év tavaszáig összesen mintegy 500 dolgozóját bocsátja el a fényforrás-termelés csökkentése miatt. Az átszervezés a cég kilenc magyarországi telephelye közül nyolcat érint.

A General Electric különböző üzletágaiban összesen 15 ezer munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×