eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál

Megéri megkötni a munkanélküliség-biztosítást!

Öt hónap alatt ötezren kötöttek biztosítást a munkájuk elvesztése esetére - írja a Népszabadság. Valószínűleg a biztosítócég sem gondolta, hogy ennyire népszerű lesz a lakosság körében jövedelem-kiesés elnevezésű, legújabb termékük.

A biztosítás díja havi 2-3 ezer forint, ezért munkanélküliség esetén havi 120 ezer forintot fizet a biztosító legfeljebb 9 hónapig, keresőképtelenség esetén havi 60 ezer forintot, egy éven keresztül.

Nem nyitottak a bankok az ügyfeleik problémáira - állítja a Magyar Nemzet. A lap szerint a pozitív adóslista-nyilvántartási rendszer bevezetése kiszolgáltatottabbá teszi a lakossági ügyfeleket. A szakminisztérium mindeközben a parlament elé bocsátotta a lakossághitel-nyilvántartásról szóló törvényjavaslatot. A lap felveti a nyilvántartás bevezetésének veszélyét, hiszen ha az adatbázis illetéktelenek kezébe kerül, könnyen kiforgathatják az adóst egyetlen vagyonából, a hitelek mögé fedezetként állított ingatlanából.

Akár Magyarországom is landolhatott az űrszemét - írja az index.hu. Még tavaly nyáron távolította el a 635 kilós tartályt a Nemzetközi Űrállomásról a NASA egyik űrhajósa. Szakértők szerint szinte kiszámíthatatlan hogy az irányíthatatlan űrszemét hol csapódik be, Fokvárostól Moszkváig bárkire ráeshet egy-egy felforrósodott alkatrész.

Nem engedné az Európai Bizottság, hogy megszűnjön a mennyiségi korlát a takarmánykukorica intervenciós felvásárlásában - írja a Világgazdaság. A lap emlékeztet arra, hogy a hazai kukorica árak mintegy 40 ezer forinttal estek, míg az EU-intervenció több tízezer forintos védettséget jelentene.

Csak a jövő év tavaszától érezhető az idegenforgalomban a gazdasági változások hatása. A Napi Gazdaság szerint a téli időszakban csak minimális visszaeséssel kell számolni, hiszen ilyenkor, aki teheti, inkább kétszer utazik rövidebb, mint egyszer hosszabb útra. A gazdasági körülmények nem segítenek a szektor tisztulásának, a forintárfolyam stabilizációja viszont biztonsági tartalékot jelentene.

Egyre kevesebb az olyan állam, amelynek nincs Magyarországgal adatszolgáltatásra vonatkozó szerződése, így folyamatosan záródnak be a kiskapuk - írja a penzcentrum.hu. Az elmúlt években más országokban bejegyzett cégeken keresztül kerülték el az adófizetést, illetve csaltak az állampolgárok. Erre azonban egyre kevesebb a lehetőség, ahogy bővül az együttműködés a szomszédos országokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×