eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Öt év fegyház az olimpiai bajnoknak

Farkas Péter egykori olimpiai bajnok birkózót öt év fegyházra ítélte bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt elsőfokú ítéletével a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn. A sportoló és a testvére is eltűnt az épületből a többórás ítélethirdetés alatt.

Továbbá elrendelte egy másik eljárásban korábban jogerősen kiszabott egyéves börtön végrehajtását. Farkas Péter két vádlott-társa hat, illetve hét év fegyházat kapott társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt.

A sportoló és a testvére is megszökött az ítélethirdetésről; Farkas Károly rosszullétre hivatkozva a mosdóba ment, majd eltűnt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületéből hétfő délután.

Farkas Károlyt a PKKB hét év fegyházra ítélte társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt. A férfi rosszulléte miatt a bíróság azonban félbeszakította az ítélethirdetést, a férfi ekkor tűnt el a bíróság épületéből.

Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, ezután azonban már Farkas Péter sem tért vissza.

Az első fokú ítélet kihirdetésének végén a bírónő a Farkas testvérek előzetes letartóztatását rendelte el a távollétükben. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek.

Az ítélet nem jogerős, mert a vád és a védelem is fellebbezett ellene.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×