eur:
387.81
usd:
357.61
bux:
68120.37
2024. május 17. péntek Paszkál

Dunaszerdahelyi botrány - Draskovics nem elégedett a szlovák tájékoztatással

A szlovák rendőrség szerint a magyar szurkolók a nézők számára nem látható helyen és módon úgy léptek fel, amely indokolttá tette a beavatkozást - ez olvasható abban a jelentésben, amelyet a pozsonyi hatóságok küldtek a magyar igazságügyi miniszternek. Draskovics Tibor szerint nem elégedettek a válasszal és kérik a bizonyítékokat.

A miniszter szerint Magyarországon sem megengedett olyan cselekedet, amely sérti Szlovákiát vagy bármely más országot, ezért a szlovák nagykövetség előtt történt zászlóégetés miatt már megtették a szükséges lépéseket és eljárást indítottak az elkövetők ellen.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter tájékoztatóján arról is beszélt, hogy szlovák rendőrség magyar rendőri összekötők részvételét kérte. Az összekötők alapvető feladata volt a biztosítást végző rendőri erőkkel és szurkolókkal való kapcsolattartás, a szurkolók magatartásának figyelemmel kísérése, és az, hogy szükség esetén figyelmeztessék utóbbiakat, ha jogsértően viselkednek. A szlovák kérés alapján öt magyar rendőr vett részt a mérkőzésen.

Az ORFK adatai szerint összesen 31 embert állítottak elő a szlovák hatóságok, közülük 16 magyar állampolgárt, és vasárnap kora délutánig valamennyiüket szabadon bocsátották. A rendőri intézkedések során 11-en sérültek meg, köztük öt magyar is, a kórházat már mindannyian elhagyták.

A dunaszerdahelyi meccset végig botrányok kísérték. A meccsre mindkét csapat hívei és a rendfenntartó erők is készültek. Magyarországról több klub - így a Ferencváros - drukkerei, összesen mintegy ezren próbáltak eljutni Dunaszerdahelyre. A hatóságok több mint ezer rendőrt vezényeltek ki, akiket biztonsági őrök is segítettek, és készültségbe helyezték a vasúti rendőrséget is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×