eur:
390.7
usd:
364.14
bux:
68211.83
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az MSZP egyeztetne a képviselői költségtérítésekről

Az MSZP a képviselői jövedelmek és költségtérítés ügyében az ötpárti tárgyalások haladéktalan összehívását javasolja - mondta Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője.

A képviselői költségtérítések rendezésére korábban már készült szocialista törvényjavaslat, amellyel akkor a frakció egyedül maradt - mondta a politikus a frakcióülés után. Hozzátette: a képviselőcsoport reméli, hogy az adott helyzetben minden frakció megérti a változtatás szükségességét.

A múlt év végén a szocialisták azt javasolták, hogy bruttósítsák a képviselői jövedelmeket, a szállást és a külföldi kiküldetést kivéve pedig megszüntették volna a költségtérítést. A Fidesz akkor azt mondta, át kell alakítani a képviselőknek járó költségtérítés rendszerét, de nem úgy, hogy háromszorosára emelik a fizetésüket.

Lendvai Ildikó elmondta: a szocialista képviselőcsoport szükségesnek tartja, hogy másokhoz hasonlóan a képviselők is vállalják a válságkezelés kényszerű következményeit. Mint közölte, az MSZP-frakció szükségesnek tartja, hogy 2009-ben a közszféra más szereplőihez hasonlóan a képviselők jövedelmét is befagyasszák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×