eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fokozott rendőri készenlét Budapesten a botrányos meccs után

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a fővárosban hétfőn reggelig, miután szombaton este spontán demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épülete előtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint céljuk a közrend biztonsítása. A szlovák külképviselet előtt összegyűlt több száz ember a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt rendőri intézkedések ellen tiltakozott. A demonstráció békésen végetért.

A szlovákiai meccsre mintegy ezer szurkoló utazott Magyarországról, köztük sokan ultra-csoportokhoz tartoznak. A dunaszerdahelyi stadionhoz vezető úton a rendőrök mindkét klub szurkolóival összecsaptak. Később a mérkőzés 15 percre félbeszakadt, miután kommandósok hatoltak be a magyarok szektorába.

Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere indokolatlannak találta a rendőri fellépést a stadion területén belül, míg a szlovák hatóságok arányosnak ítélték azt. Az összecsapások után 50 embert - köztük magyar állampolgárokat - láttak el a mentők, 7 sérültet kórházba vittek.

A szlovák rendorség 16 magyar állampolgárt állított elő, de már valamennyit elengedte. A meccset 4-0-ra a pozsonyi csapat nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×