eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget

Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget, miután néhány száz fős tömeg gyűlt össze az épületnél. A Stefánia út mindkét oldalát lezárták.

A demonstrálók a Dunaszerdahely - Slovan Bratislava focimeccsen történtek ellen tiltakoznak. A tiltakozókat a rendőrök igazoltatják. A szlovákiai bajnoki labdarúgó-mérkőzésre mintegy ezer szurkoló utazott Magyarországról, köztük sok ultra-csoporthoz tartozó drukker. A dunaszerdahelyi stadionhoz vezető úton a rendőrök mindkét csapat szurkolóival összecsaptak.

A helyi Új Szó című lap úgy tudja: 13 embert még a meccs előtt előállítottak, 16-an megsérültek, három szurkolót kórházba vittek. Később a mérkőzés 15 percre félbeszakadt, miután kommandósok hatoltak be a magyarok szektorába.

Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere, aki a helyszínen nézte meg a mérkőzést, azt mondta, hogy indokolatlannak találta a rendőri fellépést a stadion területén belül. A szlovák rendőrség arról számolt be, hogy magyar állampolgárságú sérültjei is vannak a rendőri intézkedéseknek, de egyikük sincs életveszélyes állapotban.

A meccset 4-0-ra nyerte meg a pozsonyi csapat.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×