eur:
389.72
usd:
362.11
bux:
68005.03
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A német kancellárhoz és a francia elnökhöz fordult Orbán Viktor

Az euróövezeten kívüli uniós tagállamok fokozottabb támogatását szorgalmazta a francia államfőnek és a német kancellárnak írt levelében a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor - aki az Európai Néppárt alelnöke is - arra kérte Nicolas Sarkozyt és Angela Merkelt, járjanak közben Jean-Claude Trichet-nél, az Európai Központi Bank elnökénél, hogy teljes körűen terjessze ki a korábban, a pénzügyi válság hatásainak enyhítésére meghozott intézkedéseket a Magyarországon működő pénzintézetekre is.

A Fidesz elnöke levelében hangsúlyozta: az egységes uniós piacon működő bankok eltérő kezelése komoly hátrányt jelent az eurózónához még nem csatlakozott tagországoknak, egyúttal súlyosan torzítja a verseny feltételeit.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a válság komoly likviditási zavarokat okozott azokban az államokban is, ahol még nem vezették be az eurót, Magyarország gazdasága és bankrendszere pedig különösen kiszolgáltatott helyzetben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×