eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Gyurcsány saját maga alatt vágja a fát"

A nemzeti csúcstalálkozó és általában a vehemens válságkezelés olyan taktikai lépés, ami hosszú távon a miniszterelnök kárára válhat - véli az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő. Fűrész Gábor elmondta: legkésőbb 2010-ben politikai értelemben Gyurcsány Ferenc vesztét okozhatja, hogy most egyik napról a másikra stratégiát váltott és a könnyebb élet ígérete helyett megszorításokat vezet be.

Közjogilag értelmezhetetlen a kormányfő által a pénzügyi válság ügyében szombatra összehívott nemzeti csúcsértekezlet jelentősége - mondta az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő. Fűrész Gábor szerint a találkozó összehívása kommunikációs taktikai lépés Gyurcsány Ferenctől, ám ez sem minden szempontból előnyös a miniszterelnök számára.

A nemzeti csúcs arra alkalmas, hogy összemossa a kormányzat felelősségét az ellenzékével, és létrehozzon egy olyan zavaros szituációt, amelyben nem egyértelmű, hogy a kabinet tehet arról, hogy a világgazdasági válság következményeivel nem tud megküzdeni az ország amiatt, mert a magyar gazdaság nem versenyképes - vélekedett a szakértő.

Fűrész Gábor úgy fogalmazott: a válságnak vannak közvetlen rövidtávú előnyei a kormányfő számára, az egyik az, hogy az MSZP kongresszusán nem került szóba az előrehozott választások kérdése.

Gyurcsány Ferenc teljes stratégiai fordulatot hajtott végre, ami erős bizonytalanságot sugall, valamint azt, hogy a kormány sem tudja reálisan értékelni az ország helyzetét - hangsúlyozta a politikai kommunikációs szakértő.

A kormányfő korábban arra épített, hogy megpróbálta a reményt felkorbácsolni a választókban, azt kiemelve, hogy túljutottunk a nehezén, most pedig ez az egész hirtelen visszafordult - fejtette ki.

Fűrész Gábor kiemelte: a vehemens válságkezelés olyan taktikai lépés, ami rövidtávon sikeres és logikus, azonban legkésőbb 2010-ben politikai értelemben Gyurcsány Ferenc vesztét okozhatja, hogy újabb megszorítócsomagot jelent be, amivel saját maga alatt vágja a fát.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×