eur:
389.64
usd:
362.09
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bogsch: A válság megoldásához a költségvetést kellene rendbe tenni

A költségvetés rendbetételét tartja a legfontosabb intézkedésnek a gazdasági válság kezelésére a Richter Gedeon NyRt. vezérigazgatója. Bogsch Erik az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az euró bevezetését a jelenlegi helyzetben nem kell sürgetni. A Richter Gedeon NyRt. helyzetéről szólva Bogsch Erik hangsúlyozta: a cég megfelelő pénzügyi tartalékokkal rendelkezik, de a jövőben csökkennek a beruházások és szigorú takarékossági intézkedésekre van szükség.

A gazdasági válság megoldásához először az ország költségvetését kellene rendbe tenni - mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon NyRt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy magas az államadósság, valamint az önkormányzatok és az állampolgárok hitelállománya, és e mögött nincs jelentős vagyon - fejtette ki.

Bogsch Erik szerint az euró bevezetése a jelenlegi helyzetben nem alapvető szempont, mivel az önálló fizetőeszköz nagyobb mozgásteret biztosíthat a válságkezelésben.

A Richter Gedeon NyRt. a beruházások visszafogásával, szigorú takarékossággal és a hitelfelvétel kerülésével készült és válaszol a pénzpiaci válságra - emelte ki a gyógyszeripari cég vezérigazgatója. Hozzátette: leépítik a raktárkészleteket, valamint különösen vigyáznak a kintlévőségekre.

A magyarországi beruházásokat tavaly 10, idén pedig további 3 milliárd forinttal csökkentették, ennek egyik fő oka a kormányzat által 2007-ben a gyógyszeriparra kivetett plusz adók állnak - közölte Bogsch Erik. Hozzátette: a cég idei terveit nem kell módosítani.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×