eur:
401.41
usd:
371.12
bux:
73990.26
2024. október 21. hétfő Orsolya

Spriccelt a kőolaj a Barátság vezetékből - képekkel

Elzárták a Barátság vezetéket, így megszűnt az olajömlés Ecsernél, ahol korábban robbanásveszély miatt lezárták a környéket - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese elmondta, hogy a vezetéket "kiszakaszolták", így már nem ömlik ki a kőolaj.

Közlése szerint mintegy 300 méteres körben ömlött ki kőolaj, kisebb-nagyobb tavakat létrehozva. A területet a tűzoltók homokkal vettek körbe, hogy megakadályozzák a további olajfolyást. Ezeket a MOL százhalombattai finomítójának létesítményi tűzoltói fogják kiszivattyúzni - tette hozzá.

Azokat a területeket, ahol az olaj már beszivárgott a talajba, valószínűleg kármentesíteni fogják - mondta Kis-Guczi Péter.

Az MTI információi szerint a területen építkezés folyt, egy munkagép területrendezés közben szakította el a vezetéket, amely mindössze tíz centiméter mélyen volt a talajban.

Az M0-ás autópálya 44-es kilométerénél a bal pálya mellett húzódó Barátság kőolajvezeték eddig ismeretlen okból megsérült és folyt, spriccelt belőle az olaj.

Az M0-ás elkerülő út forgalmát és a lakókat ás kiömlő olaj nem veszélyeztette.

A tűzoltók először homokkal próbálták megakadályozni, hogy a kiömlő olaj szétterjedjen.

Kimehetnek a gyerekek

Az önkormányzat korábban arra kérte az óvodákat és az iksolákat, hogy ne engedjék ki a gyerekeket az udvarra, ezt a korlátozást azonban a vezeték elzárásának hírére feloldották - mondta el az InfoRádiónak Ecser jegyzője.

Balogh Zoltán hozzátette: nem voltak veszélyben a lakosok.

Ezt erősítette meg az InfoRádió Energia Info című magazinjának szakértője is. Drucker györgy elmondta, hogy a nyersolaj alacsony nyomással jön a Barátság vezetékben, így csak egy szikra vagy valamilyen hirtelen behatás miatt robbanhat be a kifolyt olaj.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Hatott az Airbnb-tiltás Terézvárosban – máris megmozdult az ingatlanpiac

Nőtt a kínálat és csökkentek a négyzetméterárak azt követően, hogy Terézvárosban megtiltották a rövid távú lakáskiadást. Bár a szabályozás csak 2026 januárjától lép életbe, a tipikusan ilyen célokra fenntartott ingatlanok négyzetméterára 5 százalékkal csökkent – mondta az InfoRádióban az Ingatlan.com vezető elemzője. Balogh László hozzátette: a kerületben 2700 olyan ingatlan található, amelyet erre a célra használnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.22. kedd, 18:00
Szabados Richárd
a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozások fejlesztéséért és technológiáért felelős államtitkára
Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Gyengén indították a hetet a tőzsdék

Felemás hangulatban indult a kereskedés hétfőn az európai tőzsdéken, de a délelőtti bizonytalankodás után a koradélutáni órákra lefordultak a vezető indexek, és a tengerentúlon is esett a piac. Az ázsiai részvénypiacokon a kínai tőzsde emelkedett ma, a befektetők a kínai jegybankra figyelnek az élénkítő lépések közepette, ezen kívül egy német ipari termelői infláció érkezett délelőtt. A hét már a vállalati eredményekről is szól, viszont fontosabb negyedéves gyorsjelentés hétfőn nem lesz kereskedési időben. Itthon a hét eseménye az MNB kamatdöntése lesz kedden. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint változatlanok maradhatnak a kamatok, a Magyar Nemzeti Bank holnapi ülésén aligha folytatja a kamatcsökkentést. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 21. 19:16
×
×
×
×