eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szili: Három napja maradt az MDF-nek

A házelnök tudomásul vette, hogy Vas János kilépett az MDF parlamenti frakciójából. Szili Katalin az InfoRádiónak elmondta: a házszabály szerint a frakcióvezetőnek, ebben az esetben Herényi Károlynak kell megállapítania a képviselőcsoport feloszlását, legkésőbb három napon belül. Ha nem teszi meg, akkor ezt a házelnök rögzíti.

Vas János kilépésének előzménye, hogy a Tisztelet Társasága elutasította az MDF 2010-es választási együttműködésére vonatkozó ajánlatát, és kezdeményezte a párttal kötött 2006-os választási megállapodás felbontását is.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt elleni támadásnak értékelte a történteket. Azt mondta: az elmúlt időszakban számos olyan kísérletet hiúsítottak meg, amely célja a párt függővé tétele volt.

Vas János döntésével az MDF-frakció létszáma tíz alá csökkent; a házszabály alapján ilyenkor megszűnik a képviselőcsoport, amivel számos parlamenti jogosultság is elveszik, például a vezérszónoki felszólalás és egyes javaslattételi lehetőségek.

Ha ez valóban megtörténik, a kilenc MDF-es képviselő függetlenként folytathatja a parlamenti munkát. Smuk Péter, az InfoRádió által megkérdezett alkotmányjogász szerdán azt mondta: a frakció fennmaradása akkor lehetséges, ha egy független képviselő csatlakozik az MDF parlamenti frakciójához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×