eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lemondott mandátumáról a bekiabáló fideszes

Arnóth Sándor fideszes képviselő lemondott mandátumáról a parlamenti ülésteremben elhangzott bekiabálása miatt.

"A parlamenti ülésteremben egy rossz mondat elhangzott a számból, emiatt levonom a következtetéseket, és a mandátumomról ezennel lemondok" - közölte a képviselő.

A hétfői parlamenti ülésnap elején Iváncsik Imre, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban válaszolt Gulyás József (SZDSZ) napirend előtti felszólalására, az államtitkára válasz után pedig Arnóth Sándor azt kiabálta be: "Lógni fogsz".

Szili Katalin házelnök rendkívüli házbizottsági ülést hívott össze az ügyben, a Fidesz pedig bejelentette: etikai vizsgálatot indít.

Arnóth Sándor Püspökladány polgármestereként júniusban jutott be a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

Arnóth Sándor június 2-án tette le a parlamenti esküt, vagyis csupán néhány hónapig volt képviselő.

A politikus lemondásával ugyanaz a helyzet áll elő, mint néhány hónappal korábban, vagyis a Fidesznek a Hajdú-Bihar megyei listáról kell valakit jelölnie a lemondott képviselő helyére.

Arnóth Sándor 1994-ben lépett be a Fideszbe, és 1998-ban majd 2002-ben jutott be parlamentbe egyéni választókörzetben. A politikus a 2006-os országgyűlési választásokon nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson, szülővárosában, Püspökladányban polgármesterré választották.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×