eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Perel a nő, akinek 15 centis fémcsövet hagytak a hasában

Bírósághoz fordul az a mosonmagyaróvári nő, akinek egy öt évvel ezelőtti műtét során mintegy 15 centiméter hosszú fémcső maradt a hasüregében - írja a Kisalföld.

Az orvosi eszközt a helyi Karolina kórházban felejtették a fiatal nő hasában és idén tavasszal ugyanabban a fekvőbeteg-intézményben találták meg egy másik műtét során.

A hölgy az elmúlt fél évtizedben folyamatosan fájdalmakkal küszködött, emiatt többször járt kórházakba, orvosi magánrendelésekre, természetgyógyászhoz. A napilapnak adott interjúban elmondta: a rengeteg fájdalomcsillapító miatt nyelőcsőfekélye keletkezett.

A fiatal nő 21 millió forintos kártérítési igényt nyújtott be a kórháznak, amely mindössze 3 millió forintot ajánlott fel. Ezt nem tudja elfogadni, ezért bírósághoz fordul.

A kórház a felelősségét elismeri - nyilatkozta a főigazgató, aki nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az ügyben peren kívüli megegyezés születhet.

Az öt évvel ezelőtti operációt végző orvos és az abban résztvevő műtősnő már nem dolgozik a kórházban. Ettől az esettől függetlenül távoztak évekkel ezelőtt az intézményből - jegyezte meg a főigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×