eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A kórházban meghalt gyermek ügyében peren kívüli megegyezés lehet

A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében. A kórház ellen pert indított egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A kórház képviselője szerint minden vizsgálatot elvégeztek, amit ilyenkor el lehet végezni.

A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében - mondta Simon Tamás, a kórház jogi képviselője az MR1 Kossuth Rádió Krónikájának hétfőn.

A Heim Pál Gyermekkórház ellen azért indított pert egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A gyermeket ugyanis még május elején magas lázzal és piros kiütésekkel vitték a körzeti orvoshoz, aki továbbküldte őket a kórházba. Ott az ügyeletes orvos azt mondta, csak bolhacsípésről van szó, ám a gyermek másnap meghalt agyhártyagyulladásban.

Simon Tamás a rádiónak úgy nyilatkozott, a kórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt. Azzal kapcsolatban, hogy a felperes szerint nem az elvárható gondossággal jártak volna el a gyerek vizsgálatakor, azt mondta: "ahogy látom az ambuláns kezelési lapot, a doktornő minden vizsgálatot elvégzett, amit elvégezhetett". Hozzátette: ha pedig emellett tévedett, az nem róható fel neki.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, a BRFK életvédelmi osztályán közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a rendkívüli halál tényét. Az ügyben igazságügyi szakértőt rendeltek ki, várják a szakértő véleményét.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Ezen múlik az egyes munkaerőpiacok ellenállóképessége válságok idején

Egy összekapcsolt globális gazdaságában az egyes régiók, helyi munkaerőpiacok összetett kihívásokkal szembesülnek, amelyek hatással vannak a gazdasági stabilitásukra és ellenállóképességükre. Úgy tűnik, hogy egyes régiók jobban ellenállnak a gazdasági sokkoknak, mint mások, és ez nem kizárólag méretüknek vagy erőforrás-ellátottságuknak köszönhető. Nemrégiben végzett kutatásunk rávilágít a regionális ellenálló képességet befolyásoló egyik kritikus tényezőre: a helyi munkaerőpiacok szerkezetére, és arra, hogy a munkaerő hogyan áramlik az egyes iparágak között. Tanulmányunk Svédország helyi munkaerőpiacain az iparágak közötti munkaerő-áramlások hálózatát vizsgálja, és azt, hogy ezek a hálózatok hogyan járulnak hozzá a gazdasági ellenállóképességhez, különösen a 2008-as pénzügyi válsághoz hasonló válságok idején.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×