eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Elmaradhat a BKV-sztrájk?

Két pontban, a kollektív szerződés és a paraméterkönyv kérdésében még nincs egyetértés a BKV és a szakszervezetek között, de több más témában közelítenek az álláspontok. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője a szerdai tárgyalás után az InfoRádiónak elmondta: bíznak benne, hogy el lehet kerülni a jövő keddi sztrájkot.

Minimálisan bár, de tovább közeledtek az álláspontok a BKV és a szakszervezetek képviselőinek tárgyalásán, miután az érdekképviseletek - mondta az InfoRádiónak sztrájkbizottság egyik szóvivője.

Nemes Gábor hozzátette: továbbra is vita tárgya a paraméterkönyvvel kapcsolatos követelés, valamint a kollektív szerződés meghosszabbítása 2012-ig.

A szóvivő közölte: az érdekképviseletek azt szeretnék, ha szeptember 15-ig a közreműködésükkel dolgoznák ki paraméterkönyvet, amely 2009-től lépne érvénybe.

Nemes Gábor szerint elkerülhetővé válna a május 27-i sztrájk, ha a pénteki tárgyalási napon sikerül megegyezni a szakszervezeti érdekek érvényesüléséről, valamint, ha a főváros és az állam garanciát vállal a BKV gazdasági problémáinak rendezésére.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×