eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Adóbevallás: az utolsó roham következik

Május 20-án, kedden éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallások beadási határideje, addig lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról is. Egyes postahivatalok tovább tartanak nyitva kedden.

Az adóhatóság közölte: a késedelmesen bevallókra mulasztási bírságot róhatnak ki. A tájékoztatás szerint, akik regisztráltatták magukat az okmányirodában, elektronikusan is beküldhetik a nyomtatványt, amelyet más esetben kinyomtatva a szokásos úton lehet eljuttatni az adóhatósághoz.

Az APEH felhívja a figyelmet arra, hogy a bevallásokat alá kell írni, anélkül ugyanis nem fogadják el. Hasonlóképpen gyakori hiba az is, hogy az adózók rosszul számítják ki az adót vagy az adójóváírást, amint az is, hogy nem küldik el valamennyi, a főlapon jelzett mellékletet.

Újdonság, hogy az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozat a bevallás része lett, így azzal együtt is be lehet nyújtani.

Egyes postahivatalok a személyi jövedelemadó bevallások leadásának határideje miatt tovább tartanak nyitva kedden - közölte a Magyar Posta Zrt. Budapesten, a Nyugati és a Keleti Pályaudvarnál működő posták éjfélig, a Krisztina körúti Postapalotánál pedig este 10-ig várják az ügyfeleket. A megyeszékhelyeken általában egy-egy postahely este nyolcig tart nyitva.

A posták kedden igyekeznek minden ablakot üzemeltetni és nemcsak a kezelőpultoknál dolgoznak majd többen, de a küldemények továbbításáért felelős postások is megerősített szolgálatot tartanak majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×