eur:
385.6
usd:
354.31
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Napszemüveg: nem mindig rossz, ami olcsó

Két héttel meghosszabbítja a Magyar Látszerész Szövetség azt az akcióját, amelynek keretében az optikai szaküzletek ingyen megvizsgálják a bevitt napszemüvegek lencséit. A szervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: a tapasztalatok azt mutatják, hogy az olcsó szemüvegek között is vannak megbízhatóak, fontos azonban, hogy ne utcai árusoktól vásároljunk.

Az akció sikerére való tekintettel a Magyar Látszerész Szövetség két héttel meghosszabbítja az Országos UV-tesztet: az érdeklődők a háromszáz résztvevő üzletben május végéig még bevizsgáltathatják nap- vagy optikai szemüvegüket - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

A szűrésen fennakadt szemüvegek közül a legtöbb hamisítvány: ezek nem védtek az UV-sugárzás ellen, ráadásul hamis márkajelzést is tüntettek fel rajtuk - közölte Tóbiás Richárd.

A Magyar Látszerész Szövetség elnöke hozzátette: akadnak olyan, olcsó szemüvegek, amelyek megfelelő UV-védelmet biztosítanak, ezek azonban gyengébb minőségű anyagokból, rosszabb lencsékkel készülnek.

Tóbiás Richárd szerint mégis szaküzletben érdemes beszerezni a napszemüveget, ahol szakemberek segítenek a megfelelő termék kiválasztásában. Annak például, aki vízpartra megy nyaralni, sokkal erősebb színezettségű napszemüveget kell választania, mint annak, aki csak vezetéshez szeretné használni azt - magyarázta a szakértő.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×