eur:
389.67
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb gyermekek tehetséggondozását támogatja a Csányi Alapítvány

Idén akár 30 újabb gyermek tehetséggondozásának támogatásában segíthet a Csányi Alapítvány, miután májusban elkezdődött az idei beválogatás. Az Alapítvány eddigi 84 gyermekéhez Nagybajom és Pécs környékéről számos pályázat érkezett az alapítványhoz a gyermekek tehetséggondozásában való segítségért, így ez évben akár 115 gyermek teljes körű támogatásában nyújthat segítséget az alapítvány.

A Csányi Alapítvány idei beválogatására Nagybajom és Pécs térségéből együttvéve közel 100 pályázati anyag érkezett. A pályázók közül választják ki azt a 25-30 gyereket, akik 2008 júliusától az Alapítvány új tehetséggondozó csoportjaiba járhatnak.

A Csányi Alapítvány legfőbb tevékenységeként a tehetséggondozást tűzte ki. E cél megvalósításában országosan elismert szakemberekkel együttműködve olyan tehetséges, de valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetű gyermekeket segít, akik így lehetőséget kapnak hátrányaik leküzdésére, tehetségük kibontakoztatására.

A kiválasztott gyermekek egy életútprogram részesei lehetnek azzal, hogy az Alapítvány tanulmányaik során, 5. osztályos kortól a munkaerő piacra kerülésükig többféle támogatást nyújt számukra.

A tehetséggondozó programban minden egyes gyermek számára - egyéni képességeit és hátrányait figyelembe véve - egyéni fejlesztési terv készül. A gyermekek tanórán kívüli tevékenységét az egyéni fejlesztési tervvel összhangban a szülőkkel és a gyermekek tanáraival egyeztetve egy-egy jól felkészült mentor felügyeli, irányítja és szervezi.

A mentorok szerepét elkötelezett és szakmailag felkészült pedagógusok töltik be, akik együttműködnek a helyi családsegítőkkel, nevelési tanácsadókkal.

A programba való bekerülésnek és a folyamatos részvételnek egyrészről feltétele, hogy a diákok részt vesznek egy tehetségbeválogatáson, majd a mentorok meglátogatják a családokat, hogy a beválogatandó gyermekek hátrányos helyzetének mértékét feltérképezzék. Szintén fontos tényező, hogy a gyermek és a szülő egyaránt elfogadja az Alapítvány által nyújtott lehetőségeket, és közösen együttműködve megfeleljen az elvárható követelményeknek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×