eur:
389.7
usd:
364.59
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kisiskolai pályázat - "Mindenki érdemelt volna támogatást"

Az Élőlánc a kisiskolákért elnevezésű mozgalomnak köszönhetően 82 kisiskola csaknem 15 millió forintot kapott. A pályázaton nyertes iskolák többnyire 150 ezer forintot kapnak, amelyből például az intézmények bútorait lehet kicserélni.

Közel ezer iskola és települési önkormányzat jelentkezett arra a pályázatra, amit az Élőlánc Magyarországért, a Magyar Faluszövetség és a pedagógusszervezetek indítottak el a kisiskolák megmentéséért.

A jelentkezők közül 82 iskola juthat pénzhez. A pályázatok elbírálása nehéz volt, mert kevés pénz gyűlt össze - mondta Gazsó Ferenc, a pályázatokat elbíráló bizottság társelnöke, aki szerint valamennyi beérkezett pályázat támogatást érdemelt volna.

Összesen 15 millió forint gyűlt össze a támogatásra. A szociológus szerint az volt a probléma, hogy a jelentős tőketulajdonnal rendelkezők körében semmilyen visszhangja nem volt a kezdeményezésnek, így a támogatás magánszemélyektől és kisvállalkozóktól érkeztek.

A Corvinus egyetem professzora elmondta: céljuk az volt, hogy ezzel a pénzzel olyan települési iskolák fennmaradását és működését támogassák, amelyekhez a helyi önkormányzat és lakosság foggal-körömmel ragaszkodik, de nincs elegendő eszközük a fenntartásra.

Az intézmények egyenként 150-200 ezer forinthoz jutnak, amiből például laptopot vehetnek, vagy kicserélhetik a régi padok egy részét, és új táblát is beszerezhetnek.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×