eur:
390.16
usd:
365.42
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A BKV felügyelőbizottsága újabb szerződések vizsgálatát rendelte el

A BKV vezetése által kötött újabb megbízási szerződések vizsgálatát rendelte el a társaság felügyelőbizottsága (fb), amelynek szerdai ülésén kiderült az is, hogy Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató elvonta a kommunikációval összefüggő feladatkört Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől.

Vitézy Dávid, a bizottság Fidesz által delegált tagja elmondta, hogy javaslatát elfogadva az fb azt indítványozza a cégtulajdonos fővárosi önkormányzatnak: az idén maradjon érvényben a BKV tavalyi paraméterkönyve, a jövő évi menetrend kidolgozását pedig mielőbb kezdje meg a cégvezetés a szakszervezetek és a különböző civil szervezetek bevonásával. Balog Zsolt megbízott vezérigazgató ezúttal sem terjesztette az fb elé a paraméterkönyv tervezetét - tette hozzá.

Székely Gábor (SZDSZ), a felügyelőbizottság elnöke ezzel összefüggésben közölte, hogy ő nem szavazta meg a többség által támogatott indítványt.

Vitézy Dávid elmondta azt is, hogy az fb elfogadta az AAM Kft.-vel kötött szerződések vizsgálata kapcsán készült, szerinte "semmitmondó" igazgatósági jelentést. Egyidejűleg azonban felvetésére az fb vizsgálatot indított a Heti Válasz című lapban megjelent hírrel kapcsolatban, miszerint az "AAM-nek volt egy feladatlistája, amiben benne volt, hogy ki kell találni a Metróber szerződéshez a feladatokat".

Ugyancsak vizsgálatot rendelt el a testület az AAM Kft.-vel és a Golder Kft.-vel összefüggő kérdéskör tisztázására. Vitézy Dávid kifejtette: a 2,5 milliárd forintos tanácsadói szerződésre tavaly az olcsóbb ajánlatot az AAM Kft. nyújtotta be, a BKV azonban még a pályázatok december 7-i beadása előtt, november 30-án azt vetette fel az AAM-nek, hogy egyeztessen a másik pályázóval, a Golder Kft.-vel. Egy ilyen lépés versenyjogi és büntetőjogi szempontból is érdekes lehet - jegyezte meg.

Tájékozódás céljából bekérte a felügyelőbizottság a Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes által a Media Magnet Kft.-vel kötött szerződés anyagát - mondta Vitézy Dávid. Hozzátette, hogy ez alapján egy hónap alatt 25 millió forintot fizettek ki a cégnek a kábeltelevíziós piac felmérésére.

Székely Gábor a szerződésekkel kapcsolatos fb-döntésekről nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban megerősített, hogy hoztak ilyen határozatokat.

Mindketten elmondták azt, hogy Balog Zsolt, a vezérigazgatói feladatokat ellátó általános vezérigazgató-helyettes az ülés végén kérdésekre tényként közölte: a kommunikációval összefüggő feladatkört elvonta Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől, a kereskedelmi ügyek azonban továbbra is nála maradtak.

Vitézy Dávid emlékeztetett arra, hogy a használtbusz-tendert vizsgáló fb-jelentés a közbeszerzéssel és a kommunikációval kapcsolatban állapított meg problémákat, s vetette fel a személyi konzekvenciák levonásának szükségességét.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×