eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mártha Imre lehet az MVM vezérigazgatója

Az MVM vezérigazgatójává Mártha Imre jelenlegi vezérigazgató-helyettest, elnöknek pedig Lengyel Gyula korábbi első embert, jelenlegi igazgatósági tagot választhatja meg az állami tulajdonos a központi áram-nagykereskedő cég pénteki közgyűlésén - értesült a Népszabadság.

Kedden benyújtotta lemondását Vásárhelyi István, az MVM elnöke, aki mindössze három hónapig ült a vezetői székben. Mártha Imre a fiatal közgazdász-generációhoz tartozik, aki mostanra - szintén "belső emberként" - nemcsak az MVM vezérigazgató-helyettesi, hanem az MVM nagykereskedelmi leányvállalatának vezérigazgatói tisztségét is betölti.

Menesztése után a Nyíregyházi Főiskola egy felújított épületét fillérekért bérlő médiacég érdekeltségébe tartozó kft.-nél kapott vezető beosztású állást Vad Sándor, aki a főiskola részéről a botrányos bérleti szerződést megkötötte - tudta meg a Magyar Nemzet. A Hallgatói Centrum pénzügyi ellenőrző jelentéséből úgy tűnik, a főiskola pénzéből szerelték fel több tíz millió forintért a médiacég stúdióit is. A rektor nem beszél a múltról.

A négynapos hétvége végére kifogyott a gázolaj a kőbányai buszgarázsban, így 35 autóbusznak a dél-pesti garázsban kellett tankolnia. Az üzemanyagtartályt hétfőn feltöltötték - írja az Index. Nyolcszázöt kilométer plusz rezsimenet, huszonhét túlóra. Ez volt az ára annak, hogy hétfő hajnalban valamennyi, a 7-es vonalcsoportba tartozó autóbusz elindulhasson. A probléma még vasárnap adódott a kőbányai Pongrácz úti garázsban, ahol a 7-es és 173-as gyorsjárati autóbuszok jelentős része éjszakázik.

A Napi Gazdaság információi szerint együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a földi digitális műsorszórási pályázaton induló TRI R az MVM Zrt.-vel annak érdekében, hogy gyorsabban valósíthassa meg beruházását a tender esetleges elnyerése után. A cég egyedül is megbirkózna a feladattal, de a többi piacán is erős partnerekkel működik együtt. A cég árversenyre készül a magyar piacon, mert hisz a digitális tévézés versenyképességében. Közben az MVM szétválasztásáról továbbra sincs döntés.

Négypontos kérdőívben kér állásfoglalást az agrártárca az érintett ágazati szervezetektől a termőföldről szóló törvény módosításához - tudta meg a Világgazdaság. A minisztérium a belföldi magánszemélyek 300 hektáros jelenlegi tulajdonszerzési korlátjának emelésére, a húszéves mai maximális haszonbérleti idő növelésére, a minimális bérleti idő bevezetésére és az osztatlan közös tulajdonú földek kimérésének esetleges felfüggesztésére vár javaslatokat. A tárca a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Érdekegyeztető Tanács tizenhat tagú mezőgazdasági ágazati szervezetének a véleményét kérte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×