eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Napirenden a működőképesség: elolvadt a szocialista többség a XI. kerületben

Molnár Gyula, a főváros XI. kerületének szocialista polgármestere szerint az újbudai politikai patthelyzetben az ellenzék felelőssége is, hogy az iskolák ügyét elrendezzék, vagy a szociális juttatásokról döntsenek. A politikus kész arra, hogy együttműködjön a Fidesszel, de nem lát esélyt, hogy újra összeálljon a többség.

Politikai értelemben megszűnt az Újbudán 2006-ban megalakult többség azzal, hogy egy SZDSZ-es képviselő kilépett a pártból - mondta az InfoRádiónak Molnár Gyula. A főváros XI. kerületének polgármestere azonban hozzátette: a politikai többség és a működőképesség két külön kategória.

Újbuda vezetője úgy véli: minden megválasztott képviselő felelőssége, hogy a hatalmi, politikai harcok miatt ne kockáztassák a közalkalmazottak fizetését, és hogy rendezzék a kerületi iskolák ügyét. A polgármester az elkövetkező napokban a politikai többség újraalakításán fog dolgozni, ám ennek ma nem látja reális lehetőségét.

Április 12-én Hajdú László kilépett a kerületi képviselő-testület liberális frakciójából. Molnár Gyula szerint az így kialakult patthelyzet együttműködési kényszert teremt - és ő készen áll erre az együttműködésre. Azt javasolja, hogy a kerületet érintő fontos ügyeket vegyék ki a politikai vitából, és szavazzák meg őket, a többi vitát pedig folytassák le a maguk megfelelő helyén.

A testületben kialakult patthelyzet miatt a Fidesz-frakció az önfeloszlatást kezdeményezte, ami azonban a polgármester szerint egy hatalmi játszma. Nem szabad összekeverni az országos politikát a helyivel - hangsúlyozta a polgármester.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×