eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

100 tagú kínai küldöttség érkezik Budapestre - tüntetések is lesznek

Száztagú kínai delegáció tárgyal csütörtökön és pénteken Budapesten. A Tibetet Segítő Társaság tüntetéseket jelentett be a látogatáshoz időzítve.

Száztagú kínai delegáció tárgyal csütörtökön és pénteken Budapesten, a küldöttséget Csia Csing-lin (Jia Qinglin), a Népi Politikai Tanácskozó Testülete Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti - tájékoztatta az Országgyűlés sajtószolgálata kedden az MTI-t. A Tibetet Segítő Társaság tüntetéseket jelentett be a látogatás kapcsán.

Az egykori pekingi polgármester csütörtökön találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Szili Katalin házelnökkel, pénteken pedig tárgyal Medgyessy Péter volt kormányfővel. A kínai delegáció üzleti fórumon is részt vesz - tájékoztatta az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

Hendrey Tibor, a Tibetet Segítő Társaság vezetője a távirati irodának elmondta: a kínai küldöttség magyarországi látogatásán tüntetéseket szerveznek szerdától szombatig. Az egésznapos demonstrációkkal a tibeti emberi jogi helyzetre szeretnék felhívni a figyelmet. A társaság tüntet majd az Országháznál és a delegáció szálláshelyén - tette hozzá.

A szervezet demonstrációihoz a tervek szerint csatlakozik az Amnesty International Magyarország - mondta Hendrey Tibor. Hozzátette: információi szerint ellentüntetés is lesz.

Az elmúlt két hónapban rendszeresen tartanak demonstrációkat a világ minden táján a kínai hatóságok tibeti fellépése és a tibeti emberi jogi helyzet miatt. Tibetben március közepén robbantak ki heves tüntetések a kínai megszállás ellen. A kínai hatóságok elfojtották a demonstrációkat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×