eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Sokkal rosszabb a helyzet, mint amilyennek a felszínen mutatkozik"

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a jelenlegi kereseti viszonyok mellett szükség van a minimálbérre. Borsik János az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az Európai Unió 27 tagországa közül 21-ben van minimálbér.

Az érdekképviselet elnöke hangsúlyozta: a következő időszakban át kell alakítani az adók és járulékok rendszerét, valamint változtatni kell a szociális juttatások és a minimálbér közötti arányokon.

Borsik János Gyurcsány Ferenc május 1-i beszédéről - amelyben a miniszterelnök munkahelyteremtést és a munkahelyi érdekvédelem erősítését ígérte a szakszervezeteknek - azt mondta: Magyarországon néhány millió ember nem ilyen programbeszédről álmodik, mert sokkal rosszabb a helyzet, mint amilyennek a felszínen mutatkozik.

A kormányfő szavai szerint a kormány igyekszik olyan programokat kialakítani, amelyben fellelhetők a szociáldemokrata értékek; én ezt ugyanakkor fenntartással kezelem - tette hozzá.

A szakszervezeti vezető emlékeztetett arra, hogy trendszerűen növekszik a munkanélküliség, és csökken a foglalkoztatottság, amely európai összehasonlításban az egyik legalacsonyabb.

Borsik János szerint újdonság, hogy Gyurcsány Ferenc szóba hozta a munkahelyi érdekvédelem ügyét, amelyben elszántnak tűnik a kormány.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke úgy véli: az egyik legnagyobb probléma, hogy a kormánynak nincs olyan vállalható jövőképe, amelyben felsejlene a munkavállalók által hozott áldozatok, a reálbércsökkenés értelme.

Borsik János emlékeztetett: a konvergenciaprogramot a hat legnagyobb szakszervezeti szövetség elutasította, mert úgy vélik, hogy az aránytalanul nagyobb terhet ró a munkavállalókra, mint a munkáltatókra.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×