eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szili: A kihívások még inkább összekapcsolják a világ népeit

A XXI. század kihívásai, a klímaváltozás és a terrorizmus veszélye még inkább összekapcsolja a világ népeit, összefogásra, együttműködésre, a párbeszéd fontosságára hívja fel a figyelmet - mondta Szili Katalin házelnök Gödöllőn a Világbéke-gong avatásán.

Az ünnepségen részt vett Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és Indonézia magyarországi nagykövete.

A Világbéke Bizottság határozatára eddig öt helyen állítottak fel gongot, Európában elsőként Gödöllőn.

A testület elnökének indoklása szerint azért választották ezt a várost, mert Gödöllő aktívan részt vállalt a 2004-es cunami utáni magyar mentő- és orvoscsoportok által nyújtott segítségben, és elsőként Gödöllő szervezett segélykoncertet a bajbajutottakért.

A város főterén felállított, két méter átmérőjű bronz gongot elsőként Szili Katalon házelnök, majd Mádl Ferenc volt államfő, Gémesi György polgármester és Mangasi Sihonbing, Indonézia nagykövete szólaltatta meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×