eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Õry: Kár lenne csodát várni az Európai Uniótól

Az elmúlt négy évben Magyarország nem tudta megfelelően kihasználni az Európai Unió biztosította lehetőségeket - mondta Õry Csaba, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: kár lenne az uniótól csodákat várni, ám arra nagyon fontos odafigyelni, hogy jó pályázatokat nyújtsunk be a források elnyeréséért.

Az Európai Unió sok bajtól megvéd, de kár lenne csodát várni, helyettünk senki sem végzi el a dolgunkat, és rajtunk múlik, hogy mire jutunk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Õry Csaba.

A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: az amerikai hitelválság az uniós országokat maga alá temethette volna, ha nincs az euró, és nem létezne a gazdasági közösség.

Az EU lehetőségeket ad nekünk, amivel vagy tudunk élni, vagy sem, ugyanakkor Magyarországnak az elmúlt négy évben nem sikerült jól kihasználni az unió biztosította lehetőségeket - hangsúlyozta. Õry Csaba közölte: irigykedve tekinthetünk a spanyolokra és a portugálokra, akik hasonló gazdasági és társadalmi helyzetben léptek be az EU-ba.

Arra fontos lenne odafigyelni, hogy jó pályázatokat nyújtsunk be a források elnyeréséért, ezzel szemben visszaélésekről érkeznek hírek, sokszor a benyomás, hogy előre lejátszott alkuk révén döntenek, míg arra is sokan panaszkodnak, hogy túl bürokratikus a rendszer - fejtette ki az európai parlamenti képviselő.

A munkanélküliség 2002-ben 5,6 százalékos volt, jelenleg pedig 8 százalékra nőtt - közölte Õry Csaba. A fideszes politikus kifejtette: ennek egyik oka a kis- és középvállalkozások rendkívül rossz helyzete, hiszen az utóbbi időben nőtt a csődök száma. A vállalkozások szenvednek, nem jönnek létre új munkahelyek - tette hozzá.

A munkaképesek fele dolgozik, ez tartja el a másik a társadalom felét, és ez így nem folytatható tovább - vélekedett.

Õry Csaba szerint fontos lenne, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, ennek pedig elengedhetetlen feltétele az adó- és járulékterhek csökkentése.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×