eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Munkahelyteremtésre törekszik a leendő munkaügyi miniszter

Szűcs Erika leendő szociális és munkaügyi miniszter arra törekszik, hogy a dolgozni szándékozó munkanélküliek újra álláshoz juthassanak. Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere ezzel kapcsolatban elmondta: a miskolci munkanélküliek jó része szeretne dolgozni, ám nem talál munkahelyet.

A leendő szociális és munkaügyi miniszter arra törekszik, hogy az a munkanélküli, akinek szándékában áll, újra álláshoz jusson, legyen munkája, aki pedig nem akar dolgozni, annál ennek legyen következménye.

Szűcs Erika (MSZP), a tárca várományosa, Miskolc alpolgármestere csütörtökön, az önkormányzat majálisán, öt szakszervezeti tömörülés - az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma - vezetői előtt beszélt erről a megyeszékhelyen.

Káli Sándor (MSZP), Miskolc polgármestere ezzel kapcsolatban azt mondta: "aki dolgozik, boldogulhasson", megjegyezve, hogy a miskolci munkanélküliek jó része szeretne dolgozni, ám nem talál munkahelyet, ám másik része egyáltalán nem akar dolgozni.

Bodnár József, a Vasas Szakszervezeti Szövetség regionális vezetője az MTI-nek azt mondta: visszásnak tartja, hogy a térség néhány multinacionális cége plusz munkára rendelte be május elsejére a dolgozókat. Elmondta: információi szerint plusz pénzt, vásárlási utalványt ígértek annak, aki munkába áll, és miután többen féltik állásukat, ezen az ünnepnapon is felvették a munkát.

Megjegyezte: a szakszervezet protestál ez ügyben. Miskolcon a politikai pártok a Csanyik-völgyi Majális-parkban, egy helyszínen, de külön-külön ünnepelték május elsejét, a munka ünnepét.

Sátrat, illetve pavilont állított az MSZP, nem sokkal tőle távolabb a Munkáspárt, jócskán messzebb a Fidesz és mellette a Fidelitas, közvetlen mellettük pedig az MDF. Az SZDSZ, amely a rendszerváltás óta tavaly maradt távol először az ünneptől, most sem jelent meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×