eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horn: "Tudomásul kell vennünk, hogy már nem vagyunk a koalícióban"

Nem hívja vissza az SZDSZ delegált tagjait a többségi állami tulajdonú cégekből. A szabad demokrata párt ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: a visszahívásokról a közgyűléseknek kell döntetni. Horn Gábor hozzátette: tudomásul kell venni, hogy az SZDSZ már nem tagja a kormánynak.

A közgyűlések döntik el, hogy mi lesz a többségi állami tulajdonú cégekben feladatot vállaló SZDSZ-delegáltak sorsa - mondta a szabad demokraták ügyvivője az InfoRádiónak.

Horn Gábor közölte: a párt nem hívja vissza a delegáltakat, hiszen sokan közülük nem is párttagságuk, hanem a helyi politikában betöltött szerepük miatt kerültek az adott pozícióba.

Az SZDSZ ügyvivője hozzátette: nem számít "nagy leszámolásra", vagyis arra, hogy pusztán azért döntenek majd a közgyűlések a delegáltak visszahívása mellett, mert azok szabad demokraták.

A politikus emlékeztetett, hogy ezt a gyakorlatot a Fidesz kezdte alkalmazni, ám elismerte, hogy a politikai alapon zajló személycserék 2002 után is folytatódtak. Horn Gábor hangsúlyozta: a szabad demokratáknak vállalniuk kell a felelősséget azért, mert 2006-ban hozzájárulásukkal szüntette meg a miniszterelnök a közigazgatási államtitkári posztot.

A politikus leszögezte: az SZDSZ tagjainak és vezetőinek mind helyi, mind országos szinten tudomásul kell venniük, hogy pártjuk már nem tagja a kormánykoalíciónak. Emiatt sok, minisztériumokban dolgozó politikai megbízottnak és szakértőnek kell felállnia.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

Jelentős támogatást kapnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében. Az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik. A közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×