eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyurcsány-beszéd: itt a pisztoly, hol a pisztoly?!

Műanyag fegyvert fogott a beszédét mondó kormányfőre egy férfi az MSZP majálisán a Városligetben. A férfit civil ruhás rendőrök azonnal elvezették. A miniszterelnök beszéde előtt három fiatalnál hatástalanított géppisztolyt találtak. Gyurcsány Ferenc elmondta: sem őt, sem a magyar baloldalt nem lehet megfélemlíteni.

Ellentmondó hírek érkeztek május elsején azzal kapcsolatban, hogy kik és milyen fegyvereket foglaltak le az MSZP rendezvényén. A kormányszóvivő lefoglalt, hatástalanított géppisztolyról beszélt, ám a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese nem tudott erről. Unger Pál közölte: összesen két férfit állítottak elő.

Az egyik előállított férfinél gázpisztoly volt, engedélyt azonban nem tudott felmutatni, így a rendőrök a XIV. kerületi kapitányságra vitték. A férfi társaságában három fiatalkorú is volt, akik az igazoltatás után szabadon távozhattak - mondta a BRFK sajtóügyeletese.

Ezek után újra megkérdeztük a kormányszóvivőt, aki az Inforádiónak megerősítette: az MSZP-majálison, a miniszterelnök beszéde előtt három fiatalnál hatástalanított géppisztolyt találtak.

Játékpisztoly is előkerült

Déltájban, a nagyszínpad előtti tömegben civil ruhás rendőrök vették észre egy fegyverszerű tárggyal hadonászó férfit, akit azonnal kiemeltek a tömegből, majd előállítottak; mint kiderült, játékpisztoly volt nála - fűzte hozzá Unger Pál.

Mindkét férfi ellen szabálysértési eljárás indul - jelentette ki a BRFK sajtóügyeletese.

Megzavarták

Gyurcsány Ferenc, aki éppen beszéde elején tartott, az incidens kapcsán azt mondta: a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak. Szavait taps fogadta.

Téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni - reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MTI-nek arra, hogy a szocialista városligeti majálison a tömegből műanyag játékfegyvert fogtak rá.

A kormányfő hozzátette: nem látta pontosan, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: nincs kétsége afelől, hogy a helyes utat járják, de hiheti bárki más is, hogy a saját útja jobb.

Soha nem fogok elbújni, páncélautók mélyén politikát csinálni - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzáfűze: nem tudnak olyat tenni, ami megakadályozná abban, hogy sétáljon az emberek közt, kocsmába, moziba menjen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×