eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ujhelyi feleslegesnek érezte magát tisztségében

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium távozó államtitkára cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint lemondása összefüggésben van a Zuschlag-üggyel, vagy azzal, hogy nem kapott miniszteri posztot az átalakuló kabinetben.

Hónapok óta nehezen találta a helyét és úgy érezte, hogy a miniszterelnök korábbi bizalma megrendült vele szemben - mondta az InfoRádiónak Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium távozó államtitkára.

Ujhelyi István hangsúlyozta: államtitkári munkáját eredményesnek tartja, politikai tevékenységét pedig szegedi választókerületében kívánja folytatni.

A politikus hozzátette: már a múlt héten közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és a sajtóval, hogy nem számít miniszteri pozícióra. Nem igaz az index.hu internetes oldal állítása, miszerint azért távozott, mert nem lett tárcavezető.

Az index.hu korábban azt is írta: a Zuschlag-ügy több érintettjének vallomása is kellemetlenül érintheti majd a politikust, ha a nyomozati anyagok nyilvánosságra kerülnek. Ujhelyi István ezt is cáfolta.

A politikus lemondását államtitkári pozíciójáról elfogadta a miniszterelnök. Ujhelyi István továbbra is az MSZP alelnöke marad.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×