eur:
399.89
usd:
364.89
bux:
74192.17
2024. október 9. szerda Dénes

Távozik az egészségügyi vezetés

Lemondott posztjáról Baraczka Mariann és Gál Ilona, az Egészségügyi Minisztérium két szakállamtitkára, és távozik Matejka Zsuzsa kabinetfőnök is - erősítette meg az Index információit a tárca távozó vezetője.

Horváth Ágnes közölte: a lemondások tényét a szerdai, utolsó koalíciós kormányülésen jelentette be.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március végén, április 30-i hatállyal  felmentette tisztségéből Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.

Az SZDSZ parlamenti frakciója még aznap arra kérte a párt ügyvivői testületét, hogy április 30-ai hatállyal hívják vissza a kormányból a párt valamennyi miniszterét és államtitkárát.

Rapi Katalin, az egészségügyi tárca harmadik szakállamtitkára április 14-ével mondott le tisztségéről, azóta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyetteseként dolgozik.

Távozik Kincses Gyula államtitkár is, ő visszatér az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet főigazgatói posztjára.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Az elmúlt években a bankoknak aktívan alkalmazkodniuk kellett a rendszeres szabályozói beavatkozásokhoz, amely egyszerre több formában érkezett: gondolhatunk itt akár adóemelésre, kiegészítő tranzakciós illetékre, nyugdíjpénztári megtakarításokra, maximális jelzálog THM-re. Hogyan fogadta mindezt a bankszektor és ebben a helyzetben hogyan tud hozzájárulni a magyar gazdaság növekedéséhez? A mostani kamatkörnyezet mennyire támogatja a hitelezés beindulását és a gazdaság növekedését, vagy nem minden a kamatokról szól? Október 17-i Budapest Economic Forum konferenciánkon előadást tart Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankszektor aktuális kihívásairól. Emellett érkezik a hagyományos, minden évben megrendezett bankvezéri kerekasztalbeszélgetés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×