eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szereti a házasságot a magyar

Ötből három magyar egyetért azzal az állítással, hogy az élettársi kapcsolat nem különbözik a házasságtól, ugyanakkor a többség szerint a házasság nem elavult intézmény. Az azonos neműek házasságát támogatják, azt azonban, hogy jogosulttá váljanak az örökbefogadásra, nem - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet új felméréséből.

Tízből hét magyar támogatja a házasság előtti együttélést, ötből hárman pedig egyetértenek azzal, hogy az élettársi kapcsolat semmiben sem különbözik a házasság intézményétől. A megkérdezettek 73 százaléka ugyanakkor azt mondta, hogy a házasság nem elavult intézmény - tájékoztatta az InfoRádiót a GfK Hungária Piackutató Intézet új, reprezentatív felmérésének eredményéről a szervezet munkatársa.

Baittrok Borbála hozzátette: azzal az állítással, hogy a karrier előbbre való, mint a család, a válaszadóknak csupán a tíz százaléka értett egyet. A férfiak 8, míg a nőknek mindössze 4 százaléka gondolja ezt.

Az azonos neműek házasságát minden negyedik megkérdezett támogatta; főleg a fiatalok, a 20 és 39 év közöttiek értenek egyet ezzel. A kutatás azt is kimutatta, hogy a magasabb iskolázottságúak elfogadóbbak a témával kapcsolatban - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet tudományos munkatársa.

Bár a házasság kérdésében megengedők voltak a válaszadók, arra a kérdésre, egyetértenek-e azzal, hogy az azonos neműek jogosulttá váljanak az örökbefogadásra, 77 százalékuk nemmel válaszolt - fűzte hozzá Baittrok Borbála.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×