eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Ezt nem lehet ép pszichével megúszni"

Valószínűleg nem elmebeteg az az osztrák férfi, aki a háza alatti titkos pincében 24 évig tartotta fogságban a saját lányát, aki hét gyermeket szült neki - mondta az InfoRádió által megkérdezett igazságügyi elmeorvos szakértő.

Gaál Katalin szerint egy döbbenetes mértékben önimádó despotáról lehet szó, aki intelligens ember lévén valóban képes volt eltitkolni, hogy kettős életet él. Az bizonyosra vehető, hogy az áldozatok pszichéje végérvényesen sérült - tette hozzá a szakértő.

Mint mondta, az ilyen nárcisztikus és uralkodó személyiségek nem feltétlenül fedik fel énjüknek ezt a részét az élet más területén. Az osztrák férfi munkatársai, szomszédjai minden bizonnyal ezért nem fedeztek fel semmit a tettéből, azt azonban az elmeorvos valószínűnek tartja, hogy az elkövető a feleségét is elnyomás alatt tartotta.

Gaál Katalin szerint a férfi nem feltétlenül elmebeteg, de mindenképpen torzult a személyisége, mint ahogy az áldozatainak is. Mint mondta, egy ilyen esetet nem lehet ép pszichével megúszni.

A férfi lányát 18 éves korában kábította el, majd megbilincselte és bezárta a ház alagsorába, ahol folyamatosan zaklatta. A lány azon a napon látott utoljára a napfényt, mert az apja 24 éven keresztül fogva tartotta az ablaktalan rejtekhelyen.

A rendőrség szóvivője szerint a most 42 éves nő pszichésen rendkívül zavart, de vallomása teljesen hihető. A hatóságok ugyanis már megvizsgálták a ház alaksorában található cellákat, és úgy vélik: mivel azok nagyon mélyen vannak, könnyű elhinni és elképzelni, hogy onnan senki sem hallott segélykiáltásokat, vagy egyáltalán bármiféle zajt.

Maga a mérnök végzettségű férfi árulta el a nyomozóknak azt a kódot, amivel ki tudták nyitni a pince rejtekhelyének apró ajtaját. A rendőrök nem egy, hanem több szobát is találtak: egyet, amelyben aludtak, egy másikat, amelyben főztek, és voltak tisztálkodásra alkalmas helyiségek is, de az egész mindössze egy 60 négyzetméteres területen helyezkedik el.

A megmenekült Elizabeth a rendőrségnek elmondta: 11 éves kora óta folyamatosan zaklatta és molesztálta őt az apja, a most 73 éves Josef Fritzl, akitől hétszer is teherbe esett.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×