eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Többéves börtönt érhet a MÁV Biztosító elnökének szökése

Fogolyszökést követett el a MÁV Biztosító Egyesület elnöke, amikor több órára eltűnt az egyik kórházból - mondta az InfoRádió által megkérdezett büntetőjogász.

A fogolyszökés egy igazságszolgáltatás elleni bűncselekmény; aki a büntetőeljárás alatt a hatóság őrizetéből megszökik, bűntettet követ el - mondta az InfoRádiónak Tóth Mihály büntetőjogász.

Kifejtette: a MÁV Biztosító Egyesület elnöke esetében megtörtént az őrizetbe vétel, tudatták vele, hogy őrizetben van, majd az őrizetbe vevők felügyelete alól kivonta magát, így ez fogolyszökésnek minősül. Ha látókörön kívülre kerül, és nincs módja a hatóságnak, hogy vele szemben az őrizetbe vett személlyel kapcsolatos jogokat gyakorolja, akkor ez fogolyszökésnek minősíthető - tette hozzá Tóth Mihály.

A MÁV Biztosító Egyesület elnökét szombaton vették őrizetbe a vámosok, majd a VPOP központi épületébe szállították. Kiss Bálint azonban rosszullétre hivatkozott, ezért mentőt hívtak hozzá.

A mentősök Kiss Bálintot először az Uzsoki, végül az Erzsébet Kórházba szállították, innen azonban két és fél órára eltűnt. A büntetőjogász az InfoRádiónak kiemelte: nem számít, mennyi időre vonja ki magát az őrizetbe vevők felügyelete alól.

Tóth Mihály közölte: ha valaki több bűncselekményt követ el, a büntetése súlyosabb lehet. A magyar jogban nem összeadják a tételeket, hanem a legsúlyosabb bűncselekmény felső határának a felével emelkedhet a büntetés, ám ezt a bíróság nem feltétlenül használja ki.

A Vám és Pénzügyőrség szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: belső vizsgálatot indítottak az ügy tisztázása érdekében.

Zamencsik Péter ügyvéd szerint ügyfele nem akart megszökni, de ügyvédi titoktartásra hivatkozva azt nem mondhatta el, hogy valójában miért és hol volt Kiss Bálint.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az ügyet kivizsgálták, de a mentősök nem hibáztak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×