eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fidesz: "piti politikai torzsalkodás" folyik az egészségügyben

A Fidesz szerint személyes bosszúk, "piti politikai torzsalkodások" jellemzik ma az egészségügyi kormányzatot, miközben elengedhetetlen lenne a háziorvosi rendszer finanszírozásának rendezése. Erről Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, korábban az előkészítetlen és elfogadhatatlan reformok okoztak állandó zűrzavart az egészségügyben, később egy politikai alku és zsarolás miatt lett kiszámíthatatlan a rendszer, az utóbbi időben pedig személyes bosszúkban, "piti politikai torzsalkodásban" vesznek el a betegek érdekei, és szűnik meg a magyar egészségügy normális irányítása.

Felkérjük az egészségügy jelenlegi alakítóit, lássák be, hogy 10 millió magyar állampolgár egészségéről, életéről van szó, ami nem lehet személyes sérelmek, egyéni bosszú színtere - fogalmazott a politikus, aki szerint elengedhetetlen a háziorvosi rendszer finanszírozásának rendezése.

Mint mondta, meg kell téríteni az elmúlt öt évben az alapellátásból kivont összeget, ami praxisonként 250-350 ezer forintot jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×