eur:
389.07
usd:
361.82
bux:
68498.04
2024. május 8. szerda Mihály

Egyeztetne Gyurcsány a lázadó háziorvosokkal

Haladéktalan egyeztetést tart szükségesnek a szakmai szervezetekkel a háziorvosi praxis finanszírozásáról a miniszterelnök. Daróczi Dávid kormányszóvivő azt mondta: Gyurcsány Ferenc a tárgyalások megkezdésével Székely Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatóját bízta meg.

A hét végén az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének nagygyűlése után a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádióban azt mondta: készek szerződésük felbontására a háziorvosok, ha 30 napon belül nem kezdődik érdemi tárgyalás a praxisok finanszírozásáról.

Éger István arról is beszélt: egyebek mellett azt követelik a kormánytól, hogy pótolja az idén kieső vizitdíj és a több éve megvont amortizációs támogatás összegét, a jövő évi költségvetésben pedig rögzítsék a praxisok működéséhez szükséges valós összeget.

Hétfőn az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azt közölte: nem kapnak pénzt a betegek ellátásáért a finanszírozási szerződésüket felbontó orvosok, ez a lépés azonban nem jelenti automatikusan a feladatellátásra az önkormányzattal kötött megállapodás semmissé válását.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Egyre több német politikus válik súlyos támadások áldozatává – Mégis mi történik Európa legerősebb országában?

Egyre több német politikus válik súlyos támadások áldozatává – Mégis mi történik Európa legerősebb országában?

Az elmúlt napokban több súlyos fizikai támadás is ért német politikusokat; a vezető kormánypárt, az SPD európai parlamenti képviselőjét meg is kellett operálni egy múlt pénteki drezdai incidenst követően. A német politikusok elleni támadások száma az elmúlt években látványosan megnőtt, a statisztikák szerint a zöldpárti politikusok szenvedik el a legtöbb atrocitást. A drezdai támadás hátterében egy zömmel fiatalokból álló szélsőjobboldali csoport sejlik fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×