eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"A lakosságnak joga van hozzájutni a megfizetett közszolgáltatásokhoz"

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a sztrájkról szóló törvény azonnali módosítását indítványozza, hogy az ország lakossága biztosan hozzájuthasson a megfizetett alapvető közszolgáltatásokhoz.

A közlemény hangsúlyozza, hogy szövetség továbbra is tiszteletben tartja a munkavállalók sztrájkhoz való jogát, de ellenez minden törvénysértő, nagy kárt okozó magatartást és elutasítja a megbízhatatlan közszolgáltatás indokolatlan finanszírozását.

A VOSZ szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által alkalmazott "gördülő sztrájk" egyetlen eredménye, hogy a szakszervezet megkíméli sztrájkalapját.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a több, szakaszos, rövid munkabeszüntetés, a sztrájk időtartamát messze meghaladó időre zavarja meg az ország és a főváros közlekedését, ezért a VOSZ javasolja, hogy a sztrájkoló munkavállalók ne csak a tényleges munkabeszüntetés időtartamára ne kapjanak munkabért, hanem mindaddig szüneteljen a bérfizetés, míg a szolgáltatás teljes mértékben újra nem indul.

A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy "az adófizetők pénzéből fenntartott, tartósan veszteséges állami és önkormányzati vállalatok sztrájkolói túszul ejtsék az ország és a főváros lakosságát. Visszaélve a sztrájkhoz való joggal súlyos károkat okoztak a vállalkozásoknak és a lakosságnak. A biztonságos közszolgáltatás nyújtása helyett az adózó vállalkozók és munkavállalók forintjait pazarolták és pazarolják el, értelmetlen módon."

Azt a követelést is nehezményezik, hogy a járat-teljesítmények visszaesésével ne csökkenjen a vállalati létszám. Az állami és önkormányzati tulajdonú vállalatoknál normatív szabállyal állapítsák meg az alkalmazható létszámot és a teljesítmények csökkenéséhez igazítsák a foglalkoztatottak számát - szorgalmazza a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×