eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Üzemanyagtolvajokra csaptak le a rendőrök

Másfél éve lopta az üzemanyagot a százhalombattai olajfinomítóból az a csoport, amelynek tagjait néhány nappal ezelőtt fogta el a rendőrség. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: kilenc ember ellen indult eljárás bűnszövetségben elkövetett sikkasztás miatt. A csoport által okozott kár 13 millió forint.

Martonvásár külterületén, április 2-án érték tetten és fogták el a rendőrök a százhalombattai K. Szilárdot, aki P. Rudolf közreműködésével éppen saját kisteherautójába fejtette át egy tankerből a kerozint - mondta az InfoRádiónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának vezetője.

Blicz Miklós hozzátette: az ügynek jelenleg kilenc gyanúsítottja van, ők több ezer liternyi üzemanyagot loptak el több mint 13 millió forint értékben.

A PMRFK felderítő osztályának vezetője nem árulta el, hogy tettek-e beismerő vallomást a gyanúsítottak, azt azonban elmondta: nagyon valószínű, hogy újabb embereket gyanúsítanak majd meg.

Jelenleg két férfi, K. Szilárd és M. Tibor van előzetes letartóztatásban, őket bűnszövetségben elkövetett sikkasztással és orgazdasággal gyanúsítják, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket - közölte Blicz Miklós.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×