eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Demszky egyetért a követelésekkel - de a BKV-sztrájkkal nem

Rossz eszköznek tartja a sztrájkot Demszky Gábor, még ha egyes követeléseivel egyet is ért - hangzott el sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint a BKV 80 millió forintot takarított meg a félnapos munkabeszüntetéssel.

Demszky Gábor főpolgármester szerint a hétfői BKV-sztrájk elítélendő, ugyanakkor elismerte, hogy van olyan követelés, amivel egyetért.

Demszky Gábor közölte, hogy a főváros elküldött egy levelet a pénzügyminiszternek, amelyben évi 18 és fél milliárd forintos többlettámogatást kér a BKV számára. Hozzátette, hogy a főváros nagyobb éves támogatást nyújt a BKV-nak, mint az állam, csak nem működésre, hanem beruházásra.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a közlekedési társaság jól járt a sztrájkkal, ugyanis a fél nap alatt megtakarított bér- és üzemanyagköltségek mintegy 80 millió forintra rúgnak.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a menetrendi változtatásokról hamarosan tárgyal a főváros több bizottsága is. Hozzátette, hogy a 3-4 százalékos járatritkítás mintegy 2 milliárd forint megtakarítást hoz a BKV-nak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×